Jag kan konstatera att det i huvusak är,väldigt bekvämt att ha matkasse.
Jag slipper tänka, jag slipper planera (annat än vilken maträtt jag ska laga vilken dag) och jag slipper storhandla, vilket också,betyder att det blir billigare matkonto i vårt hushåll (eftersom jag är mästare på att både handla för mycket av allt och handla mer än planerat).

Fräscha råvaror! En skräck för mig, där jag liksom i fantasin tror att de ska välja att skicka iväg halvgamla grejer när de har chansen, men jag fattar ju att de inte KAN göra så, för då handlar man ju bara en gång. 😉

Jag tycker fortfarande att pro pointsvärdet på valda måltider är högre än jag vill hålla det, men med tipset att minska ner på potatis/pasta/ris och äta mer grönt istället (om det behövs) fungerar. Det är dock stora portioner generellt, kanske iofs för att jag har just en tendens att fylla på med mer grönt i själva rätten också. Inte bara till. Fyra portioner är i alla fall fyra rejäla portioner även utan kolhydraterna till.

Kassen innehåller 5 rätter för 4 personer och jag lyckades laga 4 av rätterna. Ett protein ligger i frysen och idag kom nästa kasse. Jag äter matlåda i princip varje dag, men mannen gör det bara när han är hemma 2 dgr varannan vecka. Alla rätter passar inte att frysa in och det lutar åt att jag tar en kasse varannan vecka istället. För att hinna äta allt. Haha.

Det finns ju en kasse för 2, men det känns lite knäppt att betala nästan samma pengar som för 4 för hälften. Hänger du med? Men vi får se. Jag är i alla fall sjukt nöjd över att få äta god mat som någon annan har planerat och som jag får laga med fräscha råvaror.

So far so good. Nu kör vi vecka 2 (vecka 8 i almanackan). Nästa vecka har jag avbokat kassen, för många matlådor i kylen och så en tjänsteresa på g.

Kassen är värd ett test. Det går att göra en engångsbeställning.

PS. Det blir en del matlagningsgrädde och créme fraiche över i vårt kylskåp, någon som vill adoptera? ;P

(null)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *