och himmel vilken skillnad det är att slippa ha ont.Humöret, motivationen, livet.

Så mycket bättre.

Visst, operationssåret i munnen gör lite ont och börjar klia lite runt stygnen, men det är INGENTING jämfört med hur jag har haft det de senaste två veckorna.

Ungefär en veckas arbetstid har gått förlorad, den veckan har jag sovit bort.

Skulle ha kunnat vara en bra bantningsmetod, om det inte vore för att jag har kompenserat sovandet med en massa fett- och sockerrik ”kost” däremellan.

Stress, värk, tristess, dåligt humör = sockersug.

Men, nu är jag på andra sidan.
Och förresten, sydd i munnen och med en skrymmande tandprotes som gör det lite svårt att äta, går det himla långsamt att få i mig mat. Haha. Bra för mig.

Men, så var det ju det där med att välja bort fett och socker, som ju går både snabbt och lätt att både få tag på och stoppa i mig.

Känner ändå att jag blir mer motiverad nu, när jag slipper ha ont. När solen skiner. När jordgubbarna och biggaråerna och vattenmelonerna lockar med färg och doft. När jag kan grilla på bakongen, äta goda grönsaker och bara må bra.

Jag ska bara komma överens med tuggandet. Med tandprotesen. För den måste jag leva med i ca 6 månader, innan det är läkt och implantatet är på plats.

Om jag har tur, 6 månader. Om jag måste transplantera ben, 9 månader, men det vet vi om 3 månader.

Haha, mycket att hålla reda på. Jag slog ut mina framtänder när jag var 11 år gammal och nu, 39 år senare, har rötterna gett upp och tänderna går sönder. Så, bara att bita i det sura äpplet, punga ut med de sköna tusenlapparna och fixa nytt leende. Jag hade iofs hoppats på att inte behöva göra det akut, och inte just nu, men men… Ibland väljer livet åt en. Och livet valde att jag skulle skaffa tandprotes och opereras tre veckor före femtioårsdagen.

Vilket påhitt.

Jag skulle kunna visa en bild på käften, med glugg och stygn, men jag tror inte att ni skulle uppskatta det. *asgarv*

Nåja, livet är lite lättare, lite bättre och nu ska ni se att kärringen kommer tillbaks.

Är ni med?

4 kommentarer


 1. Min fobi är botad! Är i grunden inte rädd för Tandis. Det var den där räpan till tandläkare som skrämde skiten ur mig. Men hon är långt borta idag!! Och jag är fixad i munnen.
  1) en rotfyllning
  2) två kronor
  3) lagging av Tand och tillbakasättning av lagning dom jag tappat pga gnisslande av tänder
  4) en styck bettskena
  5) lite blekning på det

  Toooomt i kassan!!

  Svara

  • Hu, men oh så bra att du är hel och fin nu! Jag ska oxå ha (ny) bettskena när allt är fixat. Sexigt värre. Eller inte. 😉

   Svara

 2. oj vilken grej!! Yippee för att du mår bättre!!

  Svara

  • Du ska inte läsa så’na där tandläkarinlägg, Maria. Fast, det här var inte så farligt ändå… tror jag. 😉 <3

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *