Jag hann inte bläddra långt i tidningen Outside, innan jag läste om Henrik Schyfferts enkla, ärliga inställning till att träna. Han tränar helt enkelt för att kunna äta så mycket han vill. *haha*

Det ligger säkert mer bakom detta uttalande också, men jag tycker det är så skönt att någon som har en lite högre och större röst bland oss vanliga, dödliga, kan ge lite glöd till sunt förnuft.

Det ska va’ gött att leva! Det går åt för mycket tid för en massa måsten som någon annan har bestämt att vi mår bra av och alldeles för många av oss följer slaviskt en hel drös med rekommendationer, program, dieter och modeller utan att ens fundera på vilka konsekvenser det har för individen, för dig själv!

kött

Har vi glömt bort att lyssna på oss själva? Jag menar inte att man ska låta bli att testa dieter och metoder, det är genom nyfikenhet som vi utvecklas. Det jag funderar på är varför så många av oss går för långt fast kroppen inte mår bra? Det är så klart inte samma sak att avgifta kroppen eller ställa om från något kroppen mår dåligt av till något bättre, som ibland innebär en svacka eller dip i välbefinnande innan kroppen har blivit av med skräpet och tillgodogör sig den bättre regimen, men jag vet så många som har bestämt sig för att följa en diet och som sedan inte mår bra av den eller klarar av att följa den så strikt som de vill och så spöar de sig själva för misslyckandet istället för att anpassa till något som passar dem och deras livsstil bättre.

Jag tror på variation. Och glädje. Det ska va’ gött att leva som sagt. Vad det är som gör det gött, det är väldigt individuellt.

Om vi lär oss att lyssna på hur kroppen mår när vi använder den och matar den och kopplar ihop kroppen med knoppen och våra tillgängliga energinivåer samt är lite egoistiska och ser till att få det vi själva behöver innan vi delar med oss till andra, då är min uppfattning att livet blir en mycket roligare upplevelse och jag själv blir en trevligare fru, mamma, arbetskamrat och vän.

Och bäst av allt, jag trivs med MITT liv!

Jag tränar för att jag mår bra av det, men också för att jag blir tjock och outhärdlig när jag inte tränar, för jag har ännu inte lärt mig läxan som innebär att jag vet hur jag äter för att hålla en sund vikt utan att också röra på mig. Jag är på g. Och jag gillar Henrik Schyfferts inställning till träning och mat, det ska vara lustfyllt!

I alla fall för det mesta. *hehe*

skor skor skor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *