I söndags satt jag i skolbänken igen. Heeeela da’n! Från 9.30-17. En lite annorlunda skoldag, eftersom vi provade vin 2 ggr under denna dag; 4 vita till lunch och 4 röda strax innan hemgång. Och så drack vi inte en droppe, vi spottade ut alltihop. Och så fick vi samtidigt försöka identifiera en massa dofter och smaker som skulle vara där. Haha! Det här ska jag/vi göra vid 20 tillfällen till under det närmaste året.

Du har säkert gissat redan. Kanske kopplat ihop med den nya sidan jag har lagt till på sajten. Jag har börjat på en sommelierutbildning.


Den här bilden tog jag i Kroatien förra sommaren, när vi var på vinprovning på Korta Katarina, i Orebic på Peljesachalvön. Från vänster deras Rosé, Pošip och Plavac Mali.

Varför då, kan man ju undra. För att det är kul, säger jag!

Men också för att jag behöver något att göra, utanför jobbet. Något som intresserar mig, som väcker min nyfikenhet, som gör mig glad, ger mig energi och är kreativt.

Jag har ju även en, eller kanske ett par, specialnisch/-er som jag vill utforska. Kroatiska drycker, framför allt viner, och så gin/tonic-världen. Finns så mycket roligt att lära och att dricka/prova. Champagne förstås, får aldrig glömmas bort. (Hur kan man?) Men, även annat bubblande. Och sake! Och om man ska ta sig bort från alkoholen, choklad och olivolja. (Fast kanske inte tillsammans. *haha*)

Om allt går bra, om jag klarar certifieringsprovet i början av 2018, då börjar en annan resa. Men, det är då. Nu är nu och nu, nu ska här pluggas vin. Tjohej. 


Bilden är från mässan Destillat Sthlm i februari i år, på Waterfront. Jag var med på en glasprovning, superintressant och verkligen lärorikt. Det är allt från Calvados till Akvavit i glasen (från vä t hö)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *