för den här gången.

Sista dagarna på tjänsteresan till Chicago bäddades in i en dimma av snor, tryckande bihålor, feber. För en vecka sedan slog även en elak hosta till, precis när det verkade som att snoret skulle ta slut blev det ett par snäpp värre.

4 veckor har det tagit. Imorse vaknade jag upp och kände att jag faktiskt är på bättringsvägen. Nästan fria luftvägar, bara lite molande i huvudet från bihålorna, marginell hosta och PIGG!!!

Och det planerade gymbesöket blev av. Det kändes till och med KUL att gå dit! Det var däremot inte så jätteroligt att VARA där. För fy tusan vad fyra veckor med skit i lungorna och noll träning gör ont för konditionen. Det är som att det bara rinner ur kroppen, sipprar fram som en liten bäck av energi och styrka. Men, där gäller det att hålla huvudet kallt och ha en plan.

Eller två planer. En för själva sjukperioden och en för återtåget.

Jag var i mycket god kondition när jag blev sjuk. Jag är rätt kass kondition idag. Dock bättre än jag trodde. Jag har stålsatt mig de här veckorna, för att inte börja träna för tidigt. Så, planen har varit att låta bli och inte ha dåligt samvete för det. Jag behöver inte, jag är trött på att vara trasig, så om kroppen har bestämt sig för att vara sjuk, ja då får den helt enkelt vara det. Så länge den behöver. Och det behövde den tydligen vara i fyra veckor.

Plan nr två är att ta det lugnt i återtåget/återhämtningen. Planen är att hämta årets tema – LUST – och hålla den i handen samtidigt som jag och kroppen sakta, men säkert börjar klättra igen. Planen är att fokusera på konditionen även nu, men pressa lite på styrketräningen medan flåset får lite mer tid på sig.

Om tre veckor åker jag till Playitas igen. Jag och 11 brudar till. Blandade åldrar, träningssug och bloggare/icke bloggare. Om tre veckor ska jag ha hittat så mycket flås att det är roligt att träna igen. Playitasveckan ska också gå i temat lust.

Jag är så himla glad att sjukperioden kanske, kanske är över nu.

Och för dig som väntar på min rapport från träningslägret på Playitas i vecka 2, jag lovar, det kommer! Triathlonsatsningen ligger i farozonen tyvärr, pga hälsenan, men lägret var en hit ich gav träningsinspiration.

Håll ut, snart kommer rapporten.

Om det dröjer, är det för att jag just har införskaffat en bok som kommer att ta upp en del av min tid. *haha*

2 kommentarer


  1. Toppen! Ja Jag har planen att hitta lusten och orken. En höst med rekord i hängighet kräver sin kvinna och positiva attityd för att bryta trenden… Att röra mig med promenader, styrketräna, stretcha, skratta, vattengympa .. Går det, ja då är jag världens lyckligaste när jag åker hem.

    Svara

    • Oh, vad härligt. Jag ska hjälpa så mycket jag kan. Det ser ut att bli skönt väder, jag är glad att du är med! (Inte bara för väderturen. ;))

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *