Jag säger det igen, för jag har sagt det förut – den här jädrans medelålderskroppen beter sig som den vill, när den vill och hur som helst. Inte gör den mig speciellt glad heller. Eller… Nu ljög jag lite. För grejen är den att den gör PRECIS som den KAN, eftersom jag försöker få den att göra som den gjorde när jag var 20 och jag inte har fattat att den behöver göra på lite ANNAT sätt nu när den snart är 50, så har det jag vill och det kroppen kan inte har synkat.

Jag har börjat träna mer kort och intensivt, men också mer långt och lågintensivt = väääääldigt lågintensivt ibland. Och så massor av core. Och med massor av tålamod. För den stackars medelålders kroppen är en klen jäkel. I början. Tar lite mer tid på sig att vänja sig vid nya saker. Lite som min stackars hjärna. För det har ju visat sig att, även om JAG tycker att jag är smartast och snabbast, hänger inte medelåldershjärnan heller med på samma sätt som tidigare.

Tur då att jag är så erfaren att jag kan luta mig tillbaka och låtsas som att jag ger andra utrymme att tänka efter och svara en stund, så att den lilla grå massan hinner anpassa sig. 😉

Men nu var det kroppen. Och träningen. Och skadorna. Vekheten. Och anpassningen av tillvägagångssätt. För, jag vill ju fortfarande bli stark, uthållig och känna träningsglädje. Och då har jag ju fått hitta andra vägar än för 30 år sedan, när det bara var att sätta igång. Ut och springa. Börja lyfta. Köra HÅRT!!!

För att köra hårt med en medelåldersiniklimakteriettjockastpåmittenkropp, det kräver PLANERING!!! Och TÅLAMOD! Och envishet.

Jag läste en artikel just, på motivation.se som bekräftar mina tankar och att jag är på rätt stig med min intervallfokusering. Mesta möjliga nytta på kortast möjliga tid. Fast jag är ju dum nog att köra långa jävla pass ibland. *haha*

Jag ville bara säga det egentligen. Att medelålderskroppen är en tjurig jäkel, som precis som alla andra helt enkelt behöver någon som lyssnar. När jag lyssnar är vi riktigt sams faktiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *