Hej vad det går.
Eller inte.

För den som följer mina träningsinlägg, har min transversusträning nog inte undgått någon. Trodde jag att det bara var min PT som fokuserade på transversus? Jajamensan. Hade jag fel? Yes!

Förutom att min naprapat hejar på från sidan och propsar på bålstyrka, har jag nu en till tyrann på bålfronten.

Får jag presentera Niklas, simtränare! *haha*

Idag var gång #2 på fortsättningskursen, men gång #1 för mig. Och vad har vi gjort hela passet? Bålträning. I vattnet. *haha*
I princip har vi jobbat med att snurra runt vår egen mittlinje, vid höften, hela passet. Och så har vi simmat långt utan att ta nytt andetag.

Jobbigt pass och så himla nyttigt. Jag fick plötsligt ett avslappnat, långt och kraftfullt armtag, vilket betyder mer fart och mindre ansträngning. Haha!
Och så simmade vi så långt vi kunde på ett andetag. I slutet, märk väl, lyckades jag sånär simma en hel bassänglängd. 25 meter. Hade jag fattat hur nära jag var, hade jag kanske kunnat stretcha lungorna lite, lite till. Det var typ två meter kvar.
Och det berodde enbart på att jag simmade bättre. Så himla coolt.

Jag var skitnervös för att gå till passet idag. Alla andra hade ju kört förra gången, jag var rädd att ha halkat efter. Nu fick jag ju köra ikapp och lära mig de nya övningarna, men varje gång jag går på de här simträningarna, inser jag efteråt att jag är en jäkla fjolla som är nervös.
Det är ingen annan än tränaren som bryr sig om hur jag simmar och han är ju där för att hjälpa mig bli bättre. Punkt.

Det är KUL!

Jag hoppas att jag snart får bra flyt i andningen också, för då kommer det här bli riktigt roligt att ha med som träningsrutin framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *