ca. 20 st

10 st urkärnade dadlar
1 dl kakaonibs eller mandlar
1,5 dl kokosflingor
3 msk kokosolja
3 msk kakao
4 msk kaffe
2 krm vaniljpulver
0,5 dl kakaonibs
ev. en skvätt vatten/kaffe om smeten är för torr. Mer kokosflingor om den är för blöt.
+ kokosflingor att rulla bollarna i

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller hacka och blanda väl. När smeten är slät och haR rätt konsistens, blanda i den sista 0,5 dl kakaonibs för lite extra crunch.
Prova dig fram till just ditt recept, din smak och konsistens.
Rulla bollarna i kokosflingor/kakao och ställ i frysen/kylen innan servering.
De kan förvaras i frysen och plockas direkt därifrån för längre hållbarhet.
Perfekt mellanmål och snacks/godis.

För dig som är viktväktare – En boll är 2 pro points

(null)

1 kommentar

  1. Malin

    Mina favoritchokladbollar! Sanslöst goda och hela familjen tål dem!!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *